Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Van Rooy Pastry. Daarom gebruiken wij alleen RSPO/SG gecertificeerd palmvet, shea en roomboter in onze producten.
Waarom is niet gecertificeerd palm vet zo slecht?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het grootste deel van alle palmolie wordt op een niet duurzame manier geproduceerd. Miljoenen hectaren regenwoud wordt verbrand om daar oliepalmplantages te creëren. Deze regenwouden zorgen voor 80% van de biodiversiteit op onze aarde, maar er is een goed alternatief!
Een oplossing! RSPO gecertificeerd palmvet
Door RSPO gecertificeerd palmvet te gebruiken in onze producten zorgen we voor een duurzame toekomst. Duurzame palmolie is op verantwoorde wijze gekweekt, verwerkt, gedistribueerd en verkocht met strikte regels die dieren, het milieu en mensen beschermen die leven en werken in oliepalm producerende landen. Het heeft betrekking op:
- Ontbossing stoppen
- Gemeenschappen en arbeiders eerlijk behandelen
- Bescherming van wilde dieren en het milieu
Shea, het duurzame alternatief
Naast RSPO gecertificeerd vet, kunnen onze producten ook met shea gemaakt worden. Voor de shea-boom hoeven geen plantages aangelegd te worden. Naast dat er geen ontbossing plaatsvindt bij het produceren van shea, heeft deze olie ook andere positieve eigenschappen;
- Cholesterol vrij
- Suiker vrij
- Zout vrij
- Het is een Antioxidant
- 100% plantaardig
- Geoogst door mensen die een eerlijk handelsloon ontvangen
Roomboter
Van Rooy heeft naast deze twee duurzame opties ook de ambachtelijke vertrouwde roomboter.
Wilt meer informatie of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!